13 sept : Networkborrel bij Alfa Accountants

Dit keer, ook een zonovergoten en drukbezochte, gezellige bijeenkomst, op het terras van  Alfa Accountants te Raamsdonksveer

Dit keer, ook een zonovergoten en drukbezochte, gezellige bijeenkomst, op het terras van Alfa Accountants

“Meebouwen aan sterke lokale economie”, 

“Iedereen voorzien?”
Citaat Marco Verbrugge, bestuurslid van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) heft het glas. Tja, duidelijker vraag kun je niet stellen bij de start van de VOG-nazomerborrel. Dit keer, ook een zonovergoten en drukbezochte, gezellige bijeenkomst, op het terras van het bedrijf Alfa Accountants in Raamsdonksveer. Met, voor de gelegenheid, de Pizzaman voor de deur.
Een bijeenkomst met een korte inleiding van VOG-voorzitter Louis de Wit. Hij vraagt aandacht voor het VOG-duurzaamheidsinitiatief GENiaal: Geertruidenberg Energie Neutraal en het Weekend van de Energie. Op 5 en 6 oktober. Met op vrijdagvond een inspirerend World Café voor ondernemers bij Louwman en Parqui. En op zaterdag 6 oktober een publieksevenement: een groots opgezette EnergieMarkt in het Dongemondcollege voor ondernemers en inwoners van de gemeente Geertruidenberg.

Directeur Pieter Dammers van Alfa Accountants en Adviseurs vertelde vervolgens het een en ander over zijn 43 medewerkers tellend kantoor in Raamsdonksveer.
“Toen we hier in Raamsdonksveer kwamen was het de vraag of we hier bestaansrecht hadden. Die vraag was al snel positief beantwoord en in 2012 konden we dit nieuwe pand aan de Barbeelweg betrekken, een mooie basis om verder te bouwen aan ons bedrijf.”
Bij Alfa Accountants werken niet alleen rekenkundigen, maar vooral mensen die zich inleven in de klant en meedenken. Klantbeheerder Christiaan Hakkesteegt: “Dat gaat om bedrijfstechnische adviezen bij ondermeer de jaarrekening. Goed luisteren en adviseren. En dat bij een breed scala van klanten.”

Meebouwend aan een sterke lokale en regionale economie is Alfa Accountants actief in branches als ondermeer de transport, binnenvaart, hypothekers, bouw, retail, recreatie en de agrarische sector. Dat betekent dat de accountant ook meedenkt over ‘de randvoorwaarden bij leveringscontracten” en bedrijfsontwikkelingsplannen.
Dammers: “De accountant van nu is iemand die zich inleeft in de klant, meedenkt. Als Alfa Accountants Raamsdonksveer doen we dat vooral hier en in de wijdere regio.” Alfa Accountants is als ‘kantoor om de hoek’ onderdeel van de gelijknamige landelijke organisaties met 30 vestigingen en 900 medewerkers.

Het kantoor Raamsdonksveer als basis en uitbouwen.
Alfa Accountants neemt met ingang van 1 november 2018 Accountantskantoor De Jongh uit Raamsdonksveer over. De vier medewerkers verhuizen naar de Alfa-vestiging. De reden: eigenaar Gijsbert de Jongh heeft ervoor gekozen om niet meer als zelfstandig kantoor verder te gaan. De klantportefeuille van Accountantskantoor De Jongh bestaat uit agrarische en mkb-relaties.

Kader: Accountants, saai?

Accountants, saai, wereldvreemde cijferaars? Nee. Vroeger misschien.
Accountant is een leenwoord uit het Engelse en betekent officieel ‘rekenkundige’. Een accountant is iemand die beroepsmatig jaarrekeningen controleert, jaarrekeningen opmaakt en/of financiële administraties voert.
Voor dit beroep is een speciale opleiding nodig. In veel landen is, net als in Nederland en België, de beroepstitel wettelijk beschermd. Wereldvreemd? De cijferaar is een meedenker geworden: op het kantoor, maar ook voeten in de modder in de bouwput. Iemand die met open vragen analyseert wat er in een bedrijf speelt en waar de gevoeligheden van de jaarrekening zitten. Om daarna met een passend advies te komen.

Kijk ook op de  Gallery-pagina.

Bron: VOG Redactie