1,5 miljoen voor opknappen Dombosch

De gemeente Geertruidenberg heeft ruim 1,5 miljoen euro subsidie binnengeharkt voor de revitalisering van industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer.

Ruim een miljoen komt van OP-Zuid, een subsidiefonds dat is ingesteld door de zuidelijke provincies om werkgelegenheid te bevorderen. De rest komt uit een provinciaal potje om de kredietcrisis te lijf te gaan. Het geld wordt gebruikt om onder meer het kruispunt Zalmweg/Maasdijk aan te pakken. “We verwachten de plannen over twee weken klaar te hebben. Dan is duidelijk hoe we dit punt qua doorstroming en verkeersveiligheid het beste aanpakken”, zegt wethouder Lida Verschuren.

Volgens haar worden er ook andere maatregelen genomen om fietsers (met name scholieren die naar het Dongemond College gaan) zo veel mogelijk te dwingen via de Maasdijk te rijden. “Dat doen we bijvoorbeeld door de verkeerslichten zo af te stellen dat ze snel door kunnen rijden en er geen reden is Dombosch op te rijden. Nu gebeurt dat wel en rijden ze vooral via de Elftweg. Als ik zie hoe dat gaat, houd ik mijn hart vast”, aldus Verschuren.

De rest van het geld wordt gebruikt om fietspaden aan te leggen op Dombosch I en II. Ook komen er extra parkeervoorzieningen voor vrachtwagens en bedrijvenverwijsborden. Ook de Elftweg wordt opnieuw ingericht en er wordt gekeken naar de bermen die nu vaak als parkeerplaats worden gebruikt. “We hebben gesproken met de VOG en die is erg enthousiast. We willen in goed overleg met hen aan de slag”, aldus wethouder Albert Smit.