2000 scholieren maken kennis met techniek

De VOG-werkgroep Onderwijs & Techniek houdt zich bezig met het stimuleren van de interesse voor techniek op basisscholen en voortgezet onderwijs binnen de gemeente Geertruidenberg. VOG-ondernemers zijn via deze werkgroep betrokken bij de “Maand van de Bouw” in de gemeente waarbij ruim 2000 kinderen tussen 23 oktober en 14 november worden getrakteerd op (technische) activiteiten:

  • De groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen krijgen een half uur klassikaal les van een gastdocent over het bouwen van een huis.
  • De kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 van het basisonderwijs trekken erop uit. In een bedrijfshal op het industrieterrein Dombosch II is een complete bouwplaats ingericht. De bouwplaats fungeert als kennismarkt; alle facetten van een bouwproject worden zichtbaar gemaakt, vanaf maquette en bouwtekening tot uitvoerende bouwwerkzaamheden en bouwplaatsvoorzieningen. De scholieren worden middels touringcars gehaald en gebracht.
  • Voor de groepen 7 en 8 wordt de maand van de bouw gecombineerd met het reeds bekende project “Van vakwerk tot meesterwerk”.
  • Op 23 en 24 oktober staat een techniekbus inclusief een promotieteam op het schoolplein van het Dongemond College waar een interactieve presentatie gegeven wordt op het gebied van installatietechnieken.

De Maand van de Bouw wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging VOG, de Stichting Samenwerking Onderwijs en Techniek Geertruidenberg, de Provincie Noord-Brabant, de Gemeente Geertruidenberg, SSPB, Fundeon en Tune Techniek. Contactpersonen voor meer informatie zijn: Margot Segers (vice-voorzitter VOG, 06 22410938) en Ger Bouwens (lid VOG-werkgroep Onderwijs & Techniek, 06 22394570).