Verkeersmaatregelen bij slachterij Dombosch

RAAMSDONKSVEER – Al jaren is het tijdens het islamitische offerfeest door de grote aantallen bezoekers van slachterij Dombosch, een flinke chaos op het gelijknamige bedrijventerrein in Raamsdonksveer. Voor het komende feest treft de gemeente Geertruidenberg daarom verschillende verkeersmaatregelen.

De offerfeesten zijn volgend jaar op dinsdag 10 en woensdag 11 januari én op 31 december. Het is op aandringen van ondernemersvereniging VOG dat er maatregelen worden genomen.

Voorzitter van de VOG Henk Adriaanse zegt: „Ik heb al eerder aan de bel getrokken bij de gemeente. Dat heeft tot voor kort niet mogen baten. Ik heb niets tegen het religieuze fenomeen, maar tijdens de offerfeesten komen er echt mensen van heinde en verre voor een slachtexemplaar naar Dombosch. Er wordt lukraak geparkeerd en vrachtwagens komen vast te staan.“

Op 10 en 11 januari wordt de Forellenweg op de zuidelijke splitsing met de Snoekweg tijdelijk afgesloten behalve voor het bestemmingsverkeer van de ondernemers aan de Forellenweg. Bezoekers van de slachterij worden door verwijzing en verkeersregelaars rechtdoor verwezen naar de noordelijke afslag van de Forellenweg. Op het terrein schuin tegenover de slachterij wordt een parkeerterrein ingericht waarheen bezoekers worden geleid vanaf de Maasdijk. Adriaanse is blij met de maatregelen. Wel plaatst hij vraagtekens bij de tent die wordt geplaatst vlakbij de slachterij en bij de activiteiten van het bedrijf. In de tent staan straks de te slachten dieren ‘in de wacht’. „Ik weet niet of voor de tent wel een vergunnig is aangevraagd. En schapen slachten en daarna verkopen, is eigenlijk detailhandel. Dat mag niet op een bedrijventerrein.“ Volgens burgemeester Matthieu Meijer is het allemaal in orde. „Al in oktober zijn we met de mensen van de slachterij rond de tafel gaan zitten. We hebben over alle aspecten afspraken gemaakt, zodat het volgend jaar allemaal netjes kan verlopen. De vergunning voor de tent wordt geregeld bij bouw- en woningtoezicht.“