Einde werk brug A27 bij Hank

Het verkeer op de A27 van Breda richting Utrecht ondervindt na zondag 11 juni vrijwel zeker geen hinder meer van de werkzaamheden aan de Keizersveersebrug bij Hank. Op 1 juli moet de klus sowieso geklaard zijn, zo heeft Rijkswaterstaat met de aannemer afgesproken.
Het stralen en schilderen van de twee bruggen over de Bergsche Maas verloopt veel sneller dan bij de start van de werkzaamheden werd verwacht. In september 2003 werd nog ingeschat dat de klus in de loop van 2007 zou zijn afgerond.
Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is de snellere afwikkeling van het project vooral te danken aan de speciale constructie waarvan de aannemer gebruikmaakt om de brug te stralen en te schilderen. Om het werk onder alle weersomstandigheden te kunnen uitvoeren, is een speciale metalen ‘tent’ ontworpen, die als het ware om de stalen spanten heen wordt geplaatst en steeds opschuift. „De schilders kunnen zo altijd doorwerken, zelfs de temperatuur binnen de constructie is te regelen“, aldus de woordvoerster. De constructie is stofdicht.
Het is de bedoeling dat de brug in het weekend van vrijdag 9 juni dichtgaat, waarschijnlijk van vrijdagavond een uur of negen tot maandagochtend 05.00 uur. Tijdens de afsluiting wordt de stalen tent verwijderd en worden bovendien de geleiderail en de wegmarkeringen geplaatst. Als dat allemaal lukt, behoren de wegversmallingen en de snelheidsbeperkingen tot het verleden. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Nadere gegevens over de afsluiting en de omleiding volgen nog, aldus Rijkswaterstaat.
Overigens heeft de aannemer officieel tot 1 juli de tijd de aanpak van de brug af te ronden. Na die tijd moet nog het een en ander gebeuren aan de onderkant van de brug, maar dat zal geen invloed hebben op het verkeer, zo verwacht Rijkswaterstaat.