Supermarkt bezwaar tegen woningbouw

Eigenaar De Hoge Dennen Holding BV van het pand aan de Boterpolderlaan in Raamsdonksveer, waar nu nog supermarkt Jumbo zit, heeft bezwaar ingediend tegen de bouw van Heereland fase III.

De holding vreest dat de nieuwe woningen, die pal ernaast op de voormalige Praxis-locatie komen, leiden tot een beperking van het gebruik van hun pand als detailhandelslocatie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er een geluidsscherm moet worden opgetrokken rond de parkeerplaats bij de supermarkt, omdat de geluidsnormen voor huizen worden overschreden.

Zelfs dan blijft er een beperkte overschrijding van de normen. De Hoge Dennen laat in een brief aan het college weten ervan uit te gaan dat het scherm niet wordt gebouwd op haar grondgebied en wil daar garanties over. Tevens mag de nieuwe bebouwing in haar optiek geen beperkingen opleveren voor haar pand. “Temeer omdat ter plaatse al sinds jaar en dag detailhandel wordt uitgeoefend en de woningbouw een nieuwe activiteit is.”