Overname Lucas Logistics Autotransport

Gelezen op transport-online.nl

Het in het Belgische Tongeren gevestigde HN Autotransport NV, onderdeel van het Duitse transportbedrijf Hödlmayer, neemt Lucas Logistics Autotransport BV over. Dit heeft FNV Bondgenoten maandag tegenover Transport Online bevestigd.

Volgens Jan Koopmans van Stichting VNB, die opkomt voor de belangen van chauffeurs, hebben de werknemers van Lucas Logistics Autotransport dit zaterdagochtend in een spoedbijeenkomst vernomen. ‘Het gaat om een overname van de planning en de chauffeurs, dat zijn zo’n 50 werknemers. De directie heeft ons niet op de hoogte gebracht van deze op handen zijnde overname. Dat zijn ze volgens de cao wel verplicht te doen wanneer het een overname van meer dan vijf werknemers betreft’, zegt Koopmans. ‘Ik wil zo snel mogelijk een gesprek met de directie van Lucas Logistics Autotransport. Ik wil garanties met betrekking tot de werkgelegenheid van de chauffeurs. Het is mij bekend dat Hödlmayer al verscheidene Oost-Europese kentekens op de weg heeft rijden. Ik wil garanties dat de Nederlandse werknemers hun werk behouden’, zegt Koopmans tot slot.

Lees het volledige artikel op transport-online.nl