Arbitragezaak baggeren

De gemeente Geertruidenberg heeft een arbitragezaak aangespannen tegen het baggerbedrijf Bosco uit Oudewater aangespannen. Inzet: het hervatten van het baggerwerk in de rivier de Donge tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer. Dit rivierpand is sinds 2004 eigendom van de gemeente.

Het baggerbedrijf stopte al in augustus met de werkzaamheden en gaf als reden de onstabiele onderwatertaluds in het noordelijk deel van de Donge. Eerder had het bedrijf wel het Zuidergat bij Raamsdonksveer, en het zuidelijk deel van de Donge bij Geertruidenberg uitgebaggerd. “Op een manier die keurig voldeed aan het overeengekomen baggerbestek. dat hebben controlerende peilingen uitgewezen”, aldus verantwoordelijk wethouder Kevin van Oort.

Volgens Van Oort kwamen de problemen toen op net gebaggerde stukken in de noordelijke Donge de onderwatertaluds in de uitgediepte geul zakten.