BIZ en 351 ondernemers

Gelezen in BNdeStem

De Bedrijveninvesteringszone Bedrijventerrein Dombosch (BIZ) in Raamsdonksveer krijgt in 2015 een frisse, nieuwe start. Tenminste, als er bij de 351 ondernemers voldoende belangstelling is.

De frisse start komt er, nadat afgelopen voorjaar bleek dat de eerste Bedrijveninvesteringszone gebaseerd was op een onjuist uitgevoerd deelname-onderzoek, waarna deze eerste BIZ zichzelf formeel ophief. Dit najaar wordt de belangstelling gepeild via een nieuwe draagvlakmeting: een opinieonderzoek met de vraag of de ondernemers in een georganiseerd collectief verantwoordelijk willen zijn voor onderhoud, beveiliging en schoonhouden van hun industrieterrein. En daar ook voor willen betalen.

Om de naar bevrediging werkende camerabeveiliging, een van de verworvenheden van de gesneuvelde BIZ 1, gaande te houden vulde de gemeente dit jaar een tekort van 77.000 euro aan. De gemeente wil proberen dat bedrag terug te krijgen door, ondermeer, de contactpersoon die als aanspreekpunt voor BIZ-ondernemers gaat opereren, te rekruteren via de kaartenbak van werkzoekenden. Dat in het kader van de Participatiewet. Daarmee wordt de uitgave van dit bedrag ook makkelijker verteerbaar voor de gemeenteraad. “Voordeel voor iedereen”, aldus de verantwoordelijke wethouder Adriaan de Jongh.

Voorafgaand aan de draagvlakmeting houdt de stichting BIZ op 13 november een informatieavond voor de Dombosch-ondernemers.