Ontslag bode wegens declaraties

Gelezen in BNdeStem

De gemeente Geertruidenberg heeft een gemeentebode ontslagen ‘wegens onder andere onrechtmatig declaratiegedrag’. De gemeente heeft daarvan ook aangifte gedaan. Het ontslagbesluit is al begin deze maand genomen door het college van B en W. Dat is dinsdag door de gemeente bevestigd. Over de omvang van het gefraudeerde bedrag wilde de gemeente geen mededelingen doen.

Behalve bode, was de betrokken ambtenaar ook marktmeester en als zodanig verantwoordelijke voor de invordering van marktgelden. De gemeente wijst er op dat de ontslagen medewerker tegen het gemeentelijke besluit in beroep kan gaan.

Een woordvoerder van de gemeente in een toelichting: “In het belang van de medewerker en de zorgvuldigheid waarmee wij dit proces doorlopen, treden wij niet in detail over deze zaak. Een ding mag duidelijk zijn: wij tolereren onrechtmatig gedrag niet in onze organisatie.’