‘Kunst’borrel in de Art Tower

Een relaxed, sfeerbepalend welkom. De directeur op een zeepkist, nou ja, twee treden hoog op een stalen trap in een oude watertoren, met mond en ‘meepratende’ handen vertellend over het kunstuitleenbedrijf dat ze met haar veertig medewerkers runt. Met het UWV als een van de belangrijkste klanten: “Een jonge kunstenaar met een uitkering bood daar zijn kunst aan.

banner

Dat bracht het UWV op een idee. Ze huren nu kunst bij ons, maar alleen kunst die is gemaakt door kunstenaars met een uitkering. Mooi, toch.”

film-kunst-nl

Berit van Dobbenburgh is directeur van Kunst.nl. En haar aandachtige toehoorders in die solide ruimte van de watertoren aan de A59 bij Raamsdonksveer waren de leden van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG). Ze hielden er afgelopen week een drukbezochte netwerkborrel. Zelden zullen ze zoveel kunst om zich heen hebben gehad. Het werd een leuke ontspannen bijeenkomst tegen een achtergrond waar je vanzelf al vrolijk van wordt: kleurrijke kunst. Verrassing en een ontdekking bij veel ondernemers met reacties als: “Goh, mooi hier, die kunst maakt sfeer, ik wist niet dat dit er zo was, want ik ben hier nog nooit geweest.”

foto-1-rondleiding-in-de-opslagkamers-van-de-kunst  foto6-behoedzaam-glazen-vullen

Daarbij bewezen de Kunst.nl-medewerkers met goed geserveerde hapjes, een saptap en een vlot schenkende, van prima wijn voorziene bar dat het ook in een watertoren goed borrelen is.
Kunst.nl bestaat dit jaar dertig jaar. Het kunstuitleenbedrijf begon ooit als Business Art Service op een zolder in Raamsdonksveer. Tot de gemeente de wat onderkomen watertoren voor 1 gulden aanbood die daarna evolueerde tot Art Tower.

img_25741280dig-dig img_25701280dig-dig img_25651280dig-dig img_25281280dig-dig

Anno 2016 heeft het bedrijf niet alleen 1400 klanten aan zich gebonden, maar ook 1000 kunstenaars die de kunst produceren die aan bedrijven verhuurd wordt. Berit van Dobbenburgh: “We geven die mensen een inkomen en we krijgen er geen subsidie voor. Voor wie nog een kale muur in het kantoor heeft: een kunstwerk huren kan bij Kunst.nl al voor 10.50 euro per maand.

Bekijk hier het fotoalbum

Bron: VOG bestuur (Eva de Schipper)