Failliet café De Praktijck Raamsdonksveer: mogelijk voor carnaval doorstart

Het café De Praktijck in Raamsdonksveer krijgt mogelijk nog voor carnaval een doorstart. Curator Molkenboer en nieuwe uitbater Richard van der Ark bekijken of de kroeg in de Hoofdstraat op korte termijn heropend kan worden.

cafe

De Praktijck is sinds kort gesloten. Vorige week werd door de rechtbank het faillissement uitgesproken over het café. Jacco van der Pluijm, die jarenlang de zaak exploiteerde, wil hier niets over kwijt. Volgens curator Molkenboer was het teruglopende cafébezoek in Raamsdonksveer de voornaamste reden van het faillissement.

“De bedoeling was al dat ik vanaf 1 april in De Praktijck zou beginnen”, zegt Van der Ark, uitbater van café Ut Veer in de Grote Kerkstraat. “We proberen overeen te komen dat we al met carnaval open kunnen, ook omdat in De Praktijck enkele tradities plaatsvinden.” Zo is er jaarlijks het Sophietjesbal en is de zaak thuisbasis van carnavalsclub Tjop Tjop. Daarnaast heeft de carnavalsorganisatie Raamsdonksveer (COR) het 14-plus sauwelen, dat zondag 29 januari in De Praktijck zou plaatsvinden, inmiddels verplaatst naar Oscars.

Van der Ark: “Maar sowieso is carnaval interessant om open te zijn voor een kroeg.” Volgens hem wordt achter de schermen veel gedaan om het café zo snel mogelijk weer in bedrijf te krijgen. “Alleen is het de vraag of de verstrekking van de vergunning van de gemeente zo snel te realiseren is. Ik doe m’n best.”

Bron: BNdeStem.nl