Camera’s werken sowieso preventief

Ondernemers in winkelcentrum Het Anker en directe omgeving waren het afgelopen jaar regelmatig doelwit van vandalen, overvallers en/of inbrekers. Deze week delen we dagelijks een verhaal van een ondernemer die te maken heeft gehad met vernielingen, overvallen en/of inbraken. Vandaag het verhaal van Albert Heijn Van Gameren.

veiligheid-deverhalen-ah

AH VAN GAMEREN had in het verleden regelmatig te maken met inbraken en vernielingen. Eigenaar Leon van Gameren is een duidelijk voorstander van camera’s in het winkelgebied. “Dat werkt sowieso preventief en zorgt daarbij voor een gevoel van veiligheid bij de burgers. Ik besef ook dat de daders van het overgrote deel van de overvallen zich onherkenbaar maken met een bivakmuts of iets dergelijks. In de praktijk blijkt echter dat de inbrekers altijd vooraf komen kijken in en/of rond het pand. Uiteraard beschikken we ook in ons eigen pand over tal van camera’s en ook daar gaat een preventieve werking van uit”, stelt Van Gameren.

Bedrijfsleider Peter Deleij vult aan: “Inbreken is in ons Albert Heijn-filiaal overigens helemaal geen optie, want we hebben meer maatregelen genomen. Zo hebben we onlangs een mistgenerator laten installeren. Als bij ons het alarm afgaat, verdwijnt de hele winkel en het magazijn in een dikke mistwolk. Je ziet dan geen hand meer voor de ogen en inbreken heeft dan geen enkele zin meer.” Zowel Van Gameren als Deleij zijn van mening dat het een goede zaak zou zijn als de gemeente op een positieve manier mee zou werken aan een veilig(er) centrum.

Bron: VOG bestuur (Jan Hoek)