Klachten over aanpak werk Bergse Markt

De markt wordt nu aangepakt. Er is erg veel over te doen. Vul de POLL in zodat we uw mening weten!

De werkzaamheden aan de Geertruidenbergse Markt mogen dan wel begonnen zijn, maar bewoners en ondernemers leggen zich daar niet zomaar bij neer.

markt-geertruidenberg3

Afgelopen maandag ging de schop in de grond. Marktbewoner Jan Serraris gaat in bezwaar tegen de aanlegvergunning, terwijl ondernemer Armand Hoogendoorn (Bergsch Backhuys) zijn advocaat nog eens naar het dossier laat kijken.

Vorige week werd wethouder Kevin van Oort door de gemeenteraad op de vingers getikt omdat het parkeeronderzoek nog niet klaar is. Evenmin is er duidelijkheid over de bewegwijzering. Beide zaken hadden al in orde moeten zijn. ,,Er worden – tegen de afspraak in – allerlei stappen overgeslagen”, zegt Hoogendoorn. ,,De wethouder loopt over ons heen.” Het grootste probleem in het plan is het verdwijnen van veel parkeerplekken. ,,Mijn primaire doel is dat er voldoende plaatsen zijn. De gemeente zou met alternatieven komen. Op dat vlak is geen actie ondernomen.”

Een mogelijkheid die Hoogendoorn oppert, is om een voorlopige voorziening aan te vragen; daarbij kan de rechter bepalen dat het werk tijdelijk wordt gestaakt. ,,Ook ik vind dat er veel te veel parkeerplaatsen verdwijnen”, stelt Serraris. Hij richt zich op de aanlegvergunning. Deze is eind januari gepubliceerd in huis-aan-huisblad De Langstraat. ,,Bij een dergelijke vergunning mag je pas na het verlopen van de bezwaartermijn beginnen met de werkzaamheden. Dat is over vijf weken.” Van Oort: ,,Daarover verschillen wij van mening. Wij vinden dat we gewoon kunnen beginnen, op eigen risico.” De wethouder erkent dat het parkeeronderzoek er eerder had moeten liggen. ,,Ik kan het niet terugdraaien.” Hij hoopt ‘zo snel mogelijk’ met een stuk over de parkeerlocaties, bewegwijzering en routes naar parkeerplekken te komen. Naast de parkeerproblematiek zorgt de deze week geplaatste Dixi voor ergernis. Deze staat voor de deur bij ondernemer René Quist: ,,Ik heb bij de gemeente gevraagd of dat ding ergens anders kan staan. Je loopt zo tegen de hekken aan. Bovendien staat de Dixi aan de kant van de terrassen, die bij lekker weer eind maart bezet kunnen zijn.” Van

Oort: ,,De Dixi moet een plek hebben, zonder in de weg te staan. Dus dat kan niet op de rijbaan of op de parkeerplekken.”

Stem op onze poll over dit onderwerp

afbeelding-poll-15

Bron: BNdeStem (Sjoerd Marcelissen)