Deel Raamsdonk ziet parallelweg A59 niet zitten

Een flink aantal bewoners van Raamsdonk ziet een nieuwe parallelweg bij hun dorp totaal niet zetten. Dat zegt Michiel Som namens de belangengroep Hooipolder Minus Plus. “De noodzaak is er niet.” Hij vertegenwoordigt inwoners van de Kerklaan, Zijlweg, Werfkampenseweg en de Stichting Lambertuskerk.

asfalt

Vorig jaar presenteerde wethouder Kevin van Oort de parallelweg als mogelijke oplossing voor het sluipverkeer in de dorpen Waspik en Raamsdonk, vanwege vertragingen op de A59. De provincie is inmiddels akkoord over financiering (5 miljoen euro). Woensdag zette de minister een handtekening onder dit Hooipolder-Plusplan.

Som: “Wij hebben bedenkingen over de stelling dat er overmatig veel sluipverkeer over de Langstraat-route rijdt vanwege het oponthoud bij Hooipolder. Een parallelweg heeft bovendien een aanzuigende werking op verkeer.” Verder wijst hij op de gebiedsvisie Kerklaan, vorig jaar door de gemeente opgesteld. “Het landelijke karakter moet gekoesterd worden. Een nieuwe ontsluitingsweg past daar niet in.”

Namens ZLTO spreekt Sander van den Heijkant van ‘een verkeerde gang van zaken’. “Wij zijn door de gemeente laat of nauwelijks betrokken bij dit plan. Dit heeft weinig met democratie te maken.”

Zowel Van den Heijkant als Som pleit voor een volwaardige aanpak van Hooipolder.

Bron: BNdeStem.nl