Er wordt hard gewerkt in Raamsdonksveer: hoe komt het eruit te zien?

Op alle hoeken van het centrum van Raamsdonksveer wordt gebouwd. Er verrijzen nieuwe winkel- of horecapanden. In winkelcentrum Het Anker komt o.a. de ruitersportzaak: Horse Ridez. 

Aan de Hoofdstraat verrijst een winkelpand van twee verdiepingen. Waarschijnlijk komt hier een winkelketen in. De bedoeling is dat het gebouw voor de zomer klaar is. Voorheen stond op deze plaats de schuur, die symbolisch stond voor de verpaupering in het centrum van Raamsdonksveer.

Onder toeziend oog van eigenaar Piet Kieboom komt het nieuwe winkelpand er prima uit te zien (zie boven). Een deel van de ruimte wordt gebruikt door juwelier John Stassar, die ernaast zit en wil gaan uitbreiden.

Naast de voormalige Positive Force zat eerst de voormalige horecazaak Esta Loca. Eerder Limaya of Con Pasa. Op deze plek wordt gewerkt aan drie nieuwe panden, die waarschijnlijk een geheel zullen vormen als zaak. Volgens eigenaren Pascal en Piet Kieboom zijn er vergevorderde onderhandelingen met een restaurant voor deze locatie aan de Keizersdijk. (zie onder)

Het project waar de meeste druk op staat, is de nieuwe bibliotheek aan de Keizersdijk. De vestiging van Theek 5 moet in mei klaar zijn, waarna het ingericht kan worden.
De bibliotheek krijgt ruimtes die verwijzen naar de drie kernen: Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg. Een deel wordt als gemeenschappelijke ruimte (300 vierkante meter)  ingericht, hier kunnen verenigingen terecht. (zie onder)

Bron : BN De Stem 6-4-2017