Wel en Wee over de Markt : Notaris Meijer (vervolg)

Voor notaris Jan Kees Meijer, die sinds 1998 in een prachtig pand kantoor houdt aan de Markt, had de Bergse Markt mogen blijven zoals het was. “De 5 ton in guldens die medio jaren 70 zijn uitgegeven aan

het opknappen, heeft eigenlijk niets opgeleverd.

Op de een of andere manier brandt het geld in de zakken van politici, want nu wordt ongeveer eenzelfde bedrag, maar dan in euro’s, besteed aan herinrichting van de Markt. Ik vraag me echt af of het wel zo zinvol is zoveel gemeenschapsgeld in een dergelijk project te steken. Ik werk vanuit een prachtig pand, van waaruit ik ook voor de start van de herindeling uitkeek op een bijzonder mooie Markt. Het pand, waar voorheen notaris Claessen zat, wordt prima bijgehouden door het kerkbestuur van de Geertruidskerk, de eigenaar van het fraaie pand. Dat onderhoud geldt ook voor de panden die in privébezit zijn; de mensen zijn zichtbaar trots én zuinig op hun vaak monumentale panden. Dat het aantal parkeerplaatsen op de Markt gehalveerd wordt, vind ik echt dramatisch. Voor het zogenoemde ‘blik’ op de Markt blijven de toeristen echt niet weg, want de vestingstad heeft voor toeristen die hier een dag(deel) willen doorbrengen genoeg te bieden. Ik ben opgegroeid in de vestingstad Naarden en weet dus waarover ik praat. Wij zijn als notariskantoor weliswaar gevestigd in Geertuidenberg, maar hebben naast klanten uit de gemeente ook klanten uit o.a. Oosterhout, Made, Drimmelen, Hank, Dussen, Breda en Dongen. Zij komen naar het notariaat voor een testament, estate planning, onroerend goed of een nieuw op te richten stichting of bedrijf, en willen nou eenmaal graag in de nabijheid van het notariskantoor parkeren. En dat is in dit geval op de prachtige Markt in Geertruidenberg.”

Door : Jan Hoek