Wel en Wee over de Markt : To Daze Concept Store

Dolly Krabbendam en Mario van Schijndel van ‘To Daze concept store’ zijn zichtbaar blij met de ontwikkelingen op de Markt. “Het gevaarlijke fietspad voor de deur verdwijnt, evenals heel veel ‘blik’ in het

midden van de Markt en ons terras wordt groter. Daardoor lijkt het ook of onze winkel veel toegankelijker is geworden. Wij krijgen heel veel mensen van buiten de gemeente in onze winkel, waarvan naar schatting acht van de tien zeggen: ‘wat een fantastisch mooie Markt, maar jammer van al die auto’s’. Als je als vestingstad genoeg te bieden hebt, zijn de mensen toch wel bereid om te komen, al kunnen ze niet voor de deur parkeren. We merken dat ook met onze concept store. Veel klanten komen uit steden als Den Haag, Rotterdam en Utrecht omdat ze vinden dat de producten die bij To Daze worden aangeboden, in combinatie met de sfeer van onze winkel en de vestingstad, een rit naar Hollands oudste stad de moeite waard maakt. Een grotere parkeerplaats op loopafstand met een goede bewegwijzering naar het centrum zou bijvoorbeeld gerealiseerd kunnen worden bij de jachthavens; daar is voldoende ruimte om een groot aantal parkeerplaatsen te creëren. We zijn op 1 mei 2013, tijdens het hoogtepunt van de crisis, begonnen met de concept store. Er waren toen vijftien ondernemers die een plek wilden in ‘de hipste winkel van Brabant’. Op dit moment zijn dat er al 40 à 45, waarbij opvalt dat niet alleen het aantal ondernemers groeit, maar ook de kwaliteit van het aanbod”, aldus het contente ondernemerspaar.

Door: Jan Hoek