Wel en Wee over de Markt : Water Events

Water Events Geertruidenberg is het moederbedrijf van Bootje Gezond, Tuk Tuk Brabant, Scootertje Gezond en Biesbosch Kano’s. Sinds 6 april 2012 zit het bedrijf in de voormalige synagoge aan Elfhuizen, met zicht op de Markt.

Sinds deze maand is hij met zijn bedrijf ook gevestigd in Lunet aan de Donge. Hij blijft met een deel van zijn team aan de Markt gehuisvest met kantoor annex ontvangstruimte en startlocatie van scooters en/of Tuk Tuks. Het herinrichtingsplan had volgens Heijne wel anders gekund. Hij zegt daarover: “Maar iemand moet nou eenmaal een plan maken en dan is het onmogelijk dat iedereen het overal mee eens is. We moeten de rijen sluiten en er gezamenlijk iets moois van maken ofwel: de samenwerking bevorderen en elkaar versterken. Ik werk in Geertruidenberg met een groot aantal arrangementen bijvoorbeeld samen met horecabedrijven als het Bergsch Bakhuys, Zus en Zoos, In de Vijf Sinnen, de Arjan van Dijk Groep en Ouwe Jongens Krentenbrood die aan de Markt in een van stadskelders partycentrum In den Bock hebben; zij gaan ook de horeca met terras doen in Fort Lunet. Het is voor ondernemers zoals ik wel heel belangrijk dat er alternatieve parkeerplaatsen komen en dat hoeft echt niet voor de deur te zijn. We zitten in een gebied met heel veel potentie; in de vestingstad aan de Biesbosch, niet ver van de randstad en in het gebied van de Zuiderwaterlinie waar de provincie grote toeristische plannen mee heeft. Daar moeten we als ondernemers van profiteren.” Bart Heijne heeft in relatief korte tijd een mooi bedrijf opgezet. Hij is eigenaar van tien Bootjes Gezond, twaalf Tuk Tuks, 25 Scootertjes Gezond en 30 Biesbosch kano’s. Daarnaast bezit hij twee authentieke Amerikaanse schoolbussen. “Vanuit de passantenhaven starten we met een dagelijkse pendeldienst met de boot ‘de Oostwaard’ naar de eendenkooi bij de Hofmansplaat van kooiker Jan Reuser. Daar starten ook wandel- en kanoarrangementen. Met de pendeldienst hebben we een directe verbinding tussen vestingstad Geertruidenberg en nationaal park de Biesbosch”, aldus Heijne.

Door : Jan Hoek