Herinrichting Gangboord en Haven (vervolg)

We werken in het centrum van Raamsdonksveer aan een flinke metamorfose. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de openbare ruimte en hebben Heereplein, Hoofdstraat, Anker en Vrijheidsstraat een nieuwe uitstraling gekregen.

De volgende stap is de herinrichting van het Gangboord en het tweede gedeelte van de Haven (met speelse watervoorziening). Op deze pagina vindt u actuele informatie over het project en de planning.

Op woensdag 19 april werd een informatieavond gehouden en gingen we met inwoners en ondernemers in gesprek over de wensen en aandachtspunten vanuit de omgeving voor de herinrichting van Gangboord en Haven. Basis voor het ontwerp is het Masterplan Centrum Raamsdonksveer (vastgesteld in 2009). We presenteerden op deze avond de eerste concept ontwerpen. Met de input die we verzamelden op de informatiebijeenkomst werken we dit ontwerp verder uit. Op een tweede informatieavond presenteren wij het definitief ontwerp.

Het proces
De voorbereidingen van Gangboord en Haven lopen gedeeltelijk gelijk op. Voor het Gangboord willen we de aanbesteding voor de bouwvakvakantie afronden. Na de zomer starten we dan met de werkzaamheden. De planning is deze voor de feestdagen af te ronden.

Voor de Haven geldt dat de voorbereidingen tot het Voorlopig Ontwerp gelijk oplopen met het Gangboord. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aan het Gangboord wordt de volgende stap voor de Haven worden opgepakt om te komen tot het Definitief Ontwerp. Uitvoering van de Haven kan naar verwachting in het voorjaar van 2018 starten.

De presentatie en de conceptontwerpen vindt u hieronder: