Dit gaat veranderen in het centrum

Het centrum in Raamsdonksveer ondergaat de komende tijd flink wat veranderingen.
De Keizersdijk krijgt een minirotonde, een ‘knip’, een nieuwe doorsteek en verder gaat de

Bron: BN De Stem Sjoerd Marcelissen 28-04-17

 gemeente Geertruidenberg aan de slag met het Gangboord. BN DeStem zet op een rijtje wat er gaat gebeuren.

1. Doorsteek Keizersdijk
Het eerste project aan de Keizersdijk is de doorsteek naar het parkeerterrein bij de Streng en het Kardeel. Deze nieuwe weg komt naast de nieuwe vestiging van Theek 5 en wordt tweerichtingsverkeer. “De werkzaamheden beginnen als de steigers bij de bieb weg zijn”, verklaart een gemeentewoordvoerder. Naar verwachting is de bibliotheek eind mei klaar.

2. Minirotonde Keizersdijk/Het Spant
De tweede verandering voor de Keizersdijk is de minirotonde op de hoek met Het Spant. Door de komst van de minirotonde kan verkeer vanuit Geertruidenberg rechtdoor over de Keizersdijk richting de parkeerplaatsen bij supermarkten Albert Heijn en Lidl. Dat is nu niet het geval; auto’s moeten via Het Spant richting het centrum van Raamsdonksveer. De bedoeling is dat de minirotonde er in oktober is. Minirotonde plus doorsteek kosten 270.000 euro. De gemeenteraad neemt hierover in mei een besluit.

3. Knip Keizersdijk
Het sluitstuk van de werkzaamheden aan de Keizersdijk is de ‘knip’ ter hoogte van de Lidl. Hier kunnen automobilisten nu nog rechtdoor, maar door de knip worden zij gedwongen om richting het parkeerterrein bij de supermarkt te gaan.

4. Gangboord
Naast de Keizersdijk wordt in het Veers centrum gewerkt aan het Gangboord. De gemeente wil na de bouwvak dit deel aanpakken. Het betreft onder meer de herinrichting van de parkeerplaatsen bij Albert Heijn en achter slijterij Gall & Gall. Hiervoor is 900.000 euro gereserveerd.

5. Haven
In 2018 is de Haven (800.000 euro) aan de beurt zijn. De bedoeling is om op speelse wijze het water dat er ooit was terug te laten komen. Ook volgt een andere inrichting van het parkeerterrein. Een woordvoerder over alle werkzaamheden: “De gemeente draagt zorg voor de afstemming, zodat de bereikbaarheid van het centrum zo optimaal mogelijk is tijdens het werk.”

Bron: BN De Stem : Sjoerd Marcelissen