Bijna alle seinen op groen voor midden- en kleinbedrijf

Bijna alle seinen staan op groen voor de Nederlandse mkb-ondernemingen. Alleen de exportontwikkeling is minder rooskleurig 

geworden. Dit blijkt dinsdag uit een conjunctuurklok van het CBS.
De indicatoren MKB Omzet, Consumptie Duurzaam en Consumptie scoren het beste. Deze indicatoren bewegen zich boven de trend en zijn gestegen in de afgelopen maanden.

De MKB-conjunctuurklok is een nieuwe manier van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) om te meten hoe het gaat met het midden- en kleinbedrijf. Het instrument is ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Sterkste pijlers
“Jarenlang was het voor menig ondernemer moeilijk de zaak draaiende te houden. Inmiddels bloeit het midden-en kleinbedrijf weer en is het een van de sterkste pijlers van onze groeiende Nederlandse economie. Nu is het zaak om deze groei vast te houden”, aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Hij zegt blij te zijn met de conjunctuurklok. “Hiermee hebben we in één oogopslag een beeld van in welke fase het midden- en kleinbedrijf zich als geheel bevindt en kunnen we eventuele veranderingen tijdig signaleren.”

Door: NU.nl