Ergernis over parkeren op de Markt

Er staan verbodsborden, maar mensen hebben daar lak aan en daar baal ik verschrikkelijk van. Parkeren op de Markt mag niet meer overal, maar het gebeurt wel. 

 

Sinds enkele maanden ligt de Markt op de schop; het plein wordt opnieuw ingericht, met minder parkeerplekken. Een deel van de werkzaamheden is al af. “De hekken zijn daar weg. Dan moet er gelijk een verbod zijn. Afspraak is afspraak. Ik erger er me al een week aan. Ik parkeer zelf mijn auto ergens anders en adviseer klanten om de wagen ergens anders te zetten.” zegt Dolly Krabbendam van To Daze concept store.

Boa’s
De ergernis zat Krabbendam zo hoog dat ze het maar kenbaar maakte op Facebook. Ze vraagt om handhaving. Wethouder Kevin van Oort reageert snel op haar post. “Er zijn flyers in de maak en boa’s zullen eerst gaan waarschuwen. Dat zullen ze met een waarschuwingsflyer doen, voordat ze boetes gaan uitdelen. Ik ben het eens dat we dit gelijk tussen de oren moeten krijgen, zodat men eraan went.” “Netjes”, vindt Krabbendam de reactie van de wethouder. “Wij staan verder positief ten opzichte van het herinrichtingsplan. We willen er iets moois van maken, ook voor onze klanten.”

Bonnenboekje
Aan directe beboeten wil Van Oort niet, zo stelt hij op Facebook. “Het is heel gebruikelijk dat je eerst waarschuwt bij een situatiewijziging in plaats van gelijk het bonnenboekje te pakken. In het centrum van Raamsdonksveer hebben we dat eerder ook op die manier gedaan. De oude parkeerbewegwijzering die er al was staat er nog steeds. Nieuwe bewegwijzering is in uitvoering en komt er spoedig aan. Op de waarschuwingsflyers zullen omliggende parkeerplaatsen ook worden aangegeven.”

Bron: BN De Stem 16-05-2017