Verbrugge al 40 jaar goed voor elkaar…

Raamsdonksveer/Oosterhout – Zaterdag 20 mei was de start van het jubileumjaar van Verbrugge. Het bedrijf is inmiddels al veertig jaar ‘uw makelaar en adviseur voor uw hypotheek en verzekeringen’. 

Verbrugge40jaar01a.jpgDoor Fabian Eijkhout

Met een hapje en een drankje, informatie-sessies, een exclusieve auto-experience en een ritje in de TukTuk was het zaterdag vooral gezellig. “Veertig jaar, dat wilden we niet zomaar voorbij laten gaan.”

Veertig jaar geleden begon Adri Verbrugge met verzekeringen. Aan huis, in De Bossen. “Dat was in die tijd alleen in de avonduren, overdag had hij qua werk dus niets te doen. Toen is hij ook gestart als makelaar.” De eerste in Raamsdonksveer, want vanuit de regio waren er in die tijd alleen makelaars uit Dongen en Made die in Raamsdonksveer actief waren. Vanuit De Bossen ging het bedrijf naar de Prins Hendrikstraat, om vervolgens naar de Gangboord te gaan. “Daar kwam aan de overkant van de straat op een gegeven moment een pand bij en later zijn we ook in Oosterhout gestart, waar we al meer dan twintig jaar zitten”, legt Marco Verbrugge uit.

Het is de basis geweest van wat het bedrijf nu is. In tegenstelling tot veel bedrijven is Verbrugge full-service. “Een one-step-shop. Men kan voor een huis, de hypotheek en verzekeringen bij ons terecht.” In die veertig jaar verkocht Verbrugge 5880 woningen, ter waarde van 1,4 miljard euro. In totaal werden er 60.000 schademeldingen afgehandeld en werden er 1,2 miljoen kopjes koffie of thee gedronken met klanten.

Zaterdag was er een open dag met weer veel kopjes koffie, witte en groene M&M’s en een worstenbroodje. ‘40 jaar uw hypotheken, 40 jaar uw makelaar, 40 jaar uw verzekeringen, 40 jaar Verbrugge!’ stond er op de aankondiging van de open dag. Heel wat mensen zijn binnengelopen. Niet gek, want de aandacht werd naast het pand al snel getrokken. Vijf mooie auto’s stonden achter een koord. Een kleine Fiat van één van de medewerkers van Verbrugge, met daarnaast vier iets duurdere auto’s van klanten. Bezoekers mochten het aantal pk’s raden. Dat was nog niet zo makkelijk. “Papa, wat is een pk?”, vroeg een jong meisje aan haar vader. Na een korte uitleg liep het meisje naar de overkant, want daar stond een ijsjeskraam bij het pand van Verbrugge. Vader keek zijn ogen nog even uit bij de bolides. 

Er werden heel wat briefjes ingevuld met het aantal pk’s. De Fiat 500 had 80 pk, het ‘groene monster’ had 720 pk. En de andere drie auto’s zaten daar tussenin.

Daarnaast was er nog een ander bijzonder voertuig: een TukTuk. Verbrugge heeft er eentje ‘geadopteerd’ voor een jaar. Die TukTuk rijdt de rest van het jaar met het logo van Verbrugge 40 jaar op het dak.

“Ik ben al vanaf het begin af aan klant.” Enthousiast krijgt Marco Verbrugge een handdruk. “Ik dacht, ik kom eens even kijken. Ik heb ook nog een vraag over de hypotheek, maar wilde jullie toch ook even feliciteren. Al veertig jaar. Zo lang zit ik er ook al bij. Ik heb hier alles lopen.”

Verbrugge geniet er van. Klanten die enthousiast zijn, maar vooral ook tevreden. Want na veertig jaar is dat nog altijd waar het om draait. Daarbij wijst hij naar alle medewerkers van het bedrijf. “Zo’n 35 in Raamsdonksveer en 10 in Oosterhout. Zij doen het werk.”

5876-VERBRUGGE 40JAAR.jpg

Bron: De Langstraat/Weekblad Oosterhout