Vrachtwagens blijven op Stationsweg

Er komt geen vrachtwagenverbod op de Stationsweg in Geertruidenberg. De gemeente Geertruidenberg kiest ervoor om alles te laten zoals het is.

De Stationsweg in Geertruidenberg. © Jan stad

De Stationsweg loopt langs de vestingstad en is met name in de ochtend- en avondspits een drukke route.

Het gaat om een besluit van het college van B en W. Zij baseren zich op een verkeersonderzoek uit 2010. “Daaruit blijkt dat het aandeel doorgaand vrachtverkeer dermate laag is, dat er geen sprake is van een probleem”, luidt de conclusie. Daarnaast wordt gewezen op handhaving. “Het afsluiten van volledige dorpskernen voor doorgaand vrachtverkeer is haast onmogelijk om te handhaven.” Verkeerswethouder Kevin van Oort heeft tegen dit besluit gestemd. Gevraagd naar cijfers telt de gemeente 240 vrachtwagens per gemiddelde werkdag op de Stationsweg, inclusief lijnbussen en vuilniswagens. De telling is in 2016 gehouden.

‘Beperkt sluipverkeer’
Volgens de gemeentewoordvoerder was er in het verleden behoefte aan een vrachtwagenverbod. “Recent hebben we geen signalen hierover ontvangen. Vanuit bewoners van de Keizersdijk (Raamsdonksveer) is deze behoefte wel kenbaar gemaakt.” Peter van Zanten van VVN Geertruidenberg kan zich vinden in het gemeentelijke besluit. “Ik begrijp dat de meeste vrachtwagens een bestemming hebben op bedrijventerrein Dombosch in Raamsdonksveer. Dus er is er beperkt sprake van sluipverkeer.”

Helemaal rond is het vrachtwagenverbod nog niet. Het punt staat in juni op de agenda van de gemeenteraad.

Bron: BN De Stem