Sloop verpleeghuis De Riethorst start juli

De Sloop van verpleeghuis De Riethorst start waarschijnlijk pas in juli. Eerder was het de bedoeling dat al in mei de slopershamer tegen het pand zou gaan.

“Maar er is aanvullend asbestonderzoek nodig”, zegt Wilma van den Bergh, woordvoerster van WSG. “Dit vanwege regelgeving die per 1 januari is veranderd. Daarom is de sloopvergunning nog niet binnen. Ook kun je pas gaan slopen als het gebouw helemaal leeg is.”

Achter de schermen
De woningcorporatie was eigenaar van het gebouw en voert de regie over de sloop. Volgens Riethorst-manager Walter van Hallem vinden er achter de schermen veel voorbereidende werkzaamheden plaats. “Zo moeten de huurwoningen aan de Kloosterstraat worden leeggemaakt.”

In april verhuisden de bewoners van de locatie Venestraat naar een tijdelijk onderkomen aan de Buurstede in Oosterhout. De huidige Riethorst gaat plat, waarna binnen drie jaar een spiksplinternieuw pand moet verrijzen. Van den Bergh: “We verwachten zeker in de zomer te gaan slopen, de bedoeling is in de maand juli te beginnen.”

Bron: BN De Stem