Yvonne de Hoogh overleden

Geertruidenberg is een duizendpoot ontvallen. Afgelopen week overleed Yvonne, veertig jaar lang motor en initiator achter tal van activiteiten

Yvonne de Hoogh in haar brocantezaakje. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

in de vestingstad. Ze werd 64.

De Hoogh stond samen met Gerrie en Han van den Kieboom aan de wieg van de nog steeds actieve buurtvereniging De Koepoort. Daarnaast was ze zo’n vijftien jaar lang bestuurslid van de plaatselijke ondernemersvereniging OVG.

De Hoogh organiseerde in 1988 de stadsfeesten en ondersteunde later andere activiteiten als Rondje Den Berg en de Winterfair. De meeste bekendheid verkreeg ze met de organisatie van de populaire kofferbakverkopen, die duizenden mensen naar het historische hart van Geertruidenberg lokten.

Verhaal
Daarnaast had Yvonne de Hoogh de brocantezaak Le Trésor in een monumentaal pand aan de Markt. “Een brocantepaleis”, noemde ze het. Samen met man Sjaak trok Yvonne regelmatig naar Frankrijk, om daar inkopen te doen. “De inkoop voor de winkel doe ik op gevoel. Het is een sfeerherkenning. Achter elk stuk schuilt een verhaal.

Een mooi hoedje is ooit gedragen, een oude koffer meegenomen op reis. Ze stralen nostalgie uit, daar hou ik van”, zei ze eerder daarover in deze krant. Ook hadden ze in Frankrijk een huisje. Man Sjaak kondigde eerder aan te stoppen met zijn bouwwinkel. Een van hun gezamenlijke wensen was nog om een brocanteloods te beginnen aan de Maasdijk in Raamsdonksveer.

Bron: BN De Stem