Plus dient claim in tegen gemeente

Plus Raamsdonksveer: ‘Dit komt als een complete verrassing’. de afsluiting van de Breetweerlaan en de gebrekkige communicatie rond de werkzaamheden.

Werk aan de Breetweerlaan in Raamsdonksveer. © Sjoerd Marcelissen

“Vorige week hebben we een afspraak gehad met de gemeente en daarin hebben we dit aangekondigd”, zegt bedrijfsleider Youri van Gurp.

Verrassing
“Er zouden brieven worden bezorgd in de buurt, ook bij bewoners. Maar tot nog toe zijn die afspraken niet nagekomen.” Hoeveel klanten de afsluiting kost, durft Van Gurp niet te zeggen. “Het is nu ook vakantietijd.” Plus noemt de afsluiting ‘een complete verrassing’. “Hierdoor zijn wij niet in staat geweest om tijdig te schakelen met omwonenden en onze leveranciers over het bereiken van onze winkel op een veilige manier.”

Excuses
“Het is het goed recht van een bedrijf om een claim in te dienen als zij vinden dat ze schade ondervinden”, reageert wethouder Kevin van Oort. “Onze communicatie is laat geweest, daarvoor hebben we excuses aangeboden aan de Plus.” Met borden heeft de gemeente een omleidingsroute richting de supermarkt ingesteld.

‘Haastklus’
De afsluiting van de Breetweerlaan treft flink wat inwoners van de Veerse woonwijk Hooipolder. Op sociale media wordt veel kritiek geuit op de late communicatie. Ook de politiek roert zich. “Ik weet zeker dat de telefoon constant rinkelt op het gemeentehuis”, zegt Mirjam de Groot (PvdA). “Het is zo ingrijpend. De gemeente heeft alles gecommuniceerd in een periode dat iedereen op vakantie was.” Zo was er begin augustus een informatieavond voor buurtbewoners. De SP stuurt aan op een extra raadsvergadering over de Breetweerlaan. “Het college moet zich verantwoorden en aangeven hoe deze chaotische situatie verbeterd kan worden. Dit heeft alle schijn van een haastklus, met de nodige onzorgvuldigheid”, vindt raadslid Frans van de Wiel. “De aanbestedingsprocedure heeft langer geduurd dan verwacht, waardoor ook de communicatie pas in de zomer op gang is gekomen”, meent Van Oort. “Dit had beter gekund. We hadden dat eerder moeten opstarten.”

Asfalt
Er vinden onder meer asfalteringswerkzaamheden plaats en er wordt een oversteekvoorziening aangebracht. Op korte termijn zou een grote deel van de weg alweer open moeten gaan. De complete weg is uiterlijk 8 september toegankelijk voor verkeer.

Bron: BN De Stem