Herinrichting Gangboord

Hoofdstraat, Anker en Vrijheidsstraat een hebben nieuwe uitstraling gekregen. De volgende stap is de herinrichting van het Gangboord.

We werken in het centrum van Raamsdonksveer aan een flinke metamorfose. De afgelopen jaren is fors geïnvesteerd in de openbare ruimte en hebben Heereplein, Hoofdstraat, Anker en Vrijheidsstraat een nieuwe uitstraling gekregen. De volgende stap is de herinrichting van het Gangboord.

Gangboord
De uitvoering van de werkzaamheden in het Gangboord starten op maandag 25 september 2017. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het aanleggen van nieuwe bestrating, beplanting en het vervangen van de openbare verlichting. Onderaan deze pagina kunt u de definitieve ontwerpen downloaden. Het ontwerp is tot stand gekomen na meerdere informatieavonden met inwoners en ondernemers (op 19 april en 6 juni). Zij hebben tijdens de informatieavonden hun wensen en aandachtspunten naar voren kunnen brengen. Een deel van de werkzaamheden worden in het najaar 2017 uitgevoerd en de rest van het project wordt in 2018 afgerond.

Informatieavond 22 augustus
Voordat we starten met de uitvoering, hebben we samen met aannemer Schapers & Zn BV nog een laatste informatieavond georganiseerd. Deze vond plaats op dinsdag 22 augustus. Tijdens deze informatieavond werd de fasering en doorlooptijd van het project gepresenteerd. Daarnaast kregen omwonenden en ondernemers informatie over de bereikbaarheid van hun perceel tijdens de werkzaamheden. Ondernemers, omwonenden en belanghebbenden hebben een aparte uitnodiging voor deze avond ontvangen. De presentatie van deze avond kunt u onderaan deze pagina downloaden.

Haven
De gemeente wil ook aan de slag met de herinrichting van de Haven. Daarnaast liggen er nog volop kansen voor de gemeentelijk jachthaven, de locatie ‘Marquart’ en het dorpshuis. Om hier op een juiste manier invulling aan te geven, wordt de herinrichting van de Haven niet afzonderlijk uitgevoerd. Er is een conceptvisie opgesteld voor het gebied vanaf het water en de brug naar Geertruidenberg tot en met het Heereplein in Raamsdonksveer. De visie heeft de naam ‘De oude haven van Raamsdonksveer’ en is onderdeel van het programma Donge-Oevers. In de visie staat o.a. verwoord hoe we het gebied aantrekkelijker willen maken om in te wonen, werken en recreëren en hoe we het water in het gebied op een speelse manier terug kunnen brengen.

De toekomstvisie is nog in conceptvorm. Deze wordt op woensdag 23 augustus gepresenteerd.

Te downloaden:
Presentatie uitvoering Gangboord
Verhardingstekening Gangboord
Riolering Gangboord
Opbreektekening Gangboord en Hoofdstraat
Dwarsprofielen Gangboord
Beplantingsplan Gangboord

Bron: Gemeente Geertruidenberg