TandAnders in R’veer beloont met korting

Met zijn nieuwe praktijk : ‘TandAnders’ aan de Zalmweg 1b, richt tandarts Corné de Bruijn zich op ‘moderne tandheelkunde’. Wat houdt dat in?

Corné de Bruijn is al een aantal jaren lid van de VOG. Onlangs opende hij een nieuwe praktijk aan Zalmweg 1b in Raamsdonksveer: TandAnders.

Corné de Bruijn legt uit: “Als tandarts ben ik ‘klassiek geschoold’: goed poetsen en twee keer per jaar op controle bij de tandarts, die problemen weer netjes oplost door een gaatje te vullen, een kroon te plaatsen, et cetera. In de loop der jaren kwam ik tot het inzicht dat allerlei ingewikkelde voorzieningen in een mond – zoals kronen, bruggen en implantaten – te vaak tot ellende leiden. Zeker als mensen door omstandigheden niet of minder goed in staat zijn om hun mond goed schoon te houden. Is het wel écht nodig om die complexe en vaak kostbare reparaties uit te voeren, zo begon ik me steeds meer af te vragen. Ik wil liever betaald worden voor het gezond houden van de mond en het gebit. Met TandAnders gooi ik het roer om. Ons team zet nadrukkelijk in op het voorkomen van problemen in de mond, door veel aandacht te besteden aan uitleg. Op basis van een intake geven we advies op maat en tips voor thuis. We beoordelen kritisch wat de beste oplossing is – uiteraard met oog voor een mooi verzorgd gebit – en doen wat echt nodig is. Waarom een kostbare kroon als er misschien een andere optie is? Is het nodig om een beginnend gaatje uit te boren en te vullen? Zaken onder controle houden, in plaats van dure behandelingen uitvoeren: dát noem ik moderne tandheelkunde.”

 

‘Ik wil graag betaald worden voor het
gezond houden van de mond en het gebit’

 

Geen overbehandeling bespaart op tandartskosten
Jong geleerd, is oud gedaan en dat gaat zeker op voor de zorg van het gebit. Voor kinderen tot 18 jaar werkt TandAnders volgens de Gewoon Gaaf-methode, waarvan is aangetoond dat deze tot bijna 70% minder gaatjes leidt. Met de vernieuwende werkwijze wil tandarts De Bruijn overbehandeling terugdringen. “Ik hoop dat onze aanpak gemeengoed wordt en iedere tandarts in ons land op deze manier gaat werken.” Bijkomend voordeel is dat er flink bespaard kan worden op tandartskosten. TandAnders is de eerste tandarts die cliënten beloont voor goed onderhoud van het gebit. De Bruijn: “Als er ondanks onze goede zorg en buiten de schuld van de cliënt toch iets misgaat, nemen we onze verantwoording. De cliënt betaalt dan 25% minder voor een reparatie dan de gebruikelijke tandartstarieven.” Hoewel TandAnders pas enkele maanden is geopend, hebben zich al honderden cliënten aangemeld. De Bruijn: “In alle leeftijden, want iedereen is welkom, van jong tot oud. Er is nog ruimte voor nieuwe cliënten.”

Kijk voor meer informatie op TandAnders.nl of bel 088 – 800 63 33.