Brons verkiezing groenste gemeente van NL

Brons voor de gemeente Geertruidenberg bij verkiezing groenste gemeente van Nederland! 

De jurering vond afgelopen voorjaar plaats. Hier enkele juryleden bij Fort Lunet in Raamsdonksveer. © Sjoerd Marcelissen

Geertruidenberg is derde geworden bij de verkiezing van groenste gemeente van Nederland. In de categorie dorpen/kleine steden werd de vestingstad afgetroefd door winnaar Lisse en het Zuid-Limburgse Voerendaal. Zo is woensdag bekend geworden op de Nationale Groendag in Krimpen aan den IJssel. Geertruidenberg behoorde tot een shortlist met drie genomineerden. Eerder kregen alle juryleden een rondleiding door Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

7,5
“De jury gaf ons een 7,5”, reageert wethouder Kevin van Oort. “Ze loofden met name de cultuurhistorische waarde binnen onze gemeente. Ook waren er complimenten voor de burgerparticipatie in het Koningspark (Raamsdonksveer). Ze vinden dat we goed op de weg zijn, maar dat we net te vroeg hebben deelgenomen. Waarschijnlijk maken we over een paar jaar meer kans.”

Dik juryrapport
Wat de gemeente aan de verkiezingen heeft gehad? Van Oort: “De publiciteit eromheen. Daarnaast hebben we een boekje uitgebracht om ons te presenteren. Wat daarin staat, kan in principe ook worden gebruikt als fietsroute. We moeten het dikke juryrapport nog doornemen en goed analyseren.”

Bron: BN De Stem