Drukke netwerkborrel: en letterlijk netwerken

Een gezellige bijeenkomst met een borrel en een hapje, in dit geval de ideale combinatie van letterlijk en figuurlijk netwerken bij MCAP.

Ondernemers zijn afhankelijk van netwerken. Figuurlijk en letterlijk. De leden van de VOG die de recente Netwerkborrel bij MCAP Cable & Glass Fiber Assemblies BV bezochten werden wat dat betreft stevig met de neus op de feiten gedrukt. “Nooit gerealiseerd dat we zo afhankelijk zijn van draadjes en kabels” hoorde je de verzuchting tijdens de rondleiding van directeur Martin van Aperloo. Een opmerking met een gevuld glas in de hand tijdens een gezellige bijeenkomst met een borrel en een hapje, in dit geval de ideale combinatie van letterlijk en figuurlijk netwerken.

Presentatie door Martin van Aperloo

‘Ieder contact telt’. Dat is wat je leert tijdens een bezoek aan het bedrijf MCAP Cable & Glassfiber Assemblies BV. Wat je er ook leert, een eyeopener: dat die draadjes-contacten bij ‘perfectionistische vrouwen in de beste handen zijn.’ MCAP telt vijftien medewerkers, meest vrouwen, omdat vrouwen, zo leert de ervaring, handiger zijn in het precisiewerk.

Waarin een relatief klein bedrijf groot kan zijn. Dat leerden de toch wel verbaasde leden van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg VOG bij MCAP, gevestigd op het industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer. “Geen serieproductie, maar alles op maat gemaakt. Naar wens en in nauw overleg met de klant”, aldus oprichter-eigenaar Martin van Aperloo. De doelgroep? Offshore, machine-en apparatenbouw, media, lucht- en ruimtevaart. Bekabeling voor intensive care in ziekenhuizen, maar ook voor het testen van Europese Ariane-raketten of kou- en drukbestendige, gekoppelde kabelbundels voor onderzeese, vijf kilometer diepe, wetenschappelijke waarnemingen.
Een wereld in kabels in Raamsdonksveer.

Zie voor de complete reportage in onze Gallery.

Bron: Eva Mediaproducties