XXL- drukte bij Banenbeurs XL

Minder werklozen in de afgelopen maand augustus! Economisch is Nederland zowat het beste jongetje van de klas in de Eurozone.

Toch wie de lange rijen wachtenden zag, bij de Banenbeurs XL in Fort St-Gertrudis in Geertruidenberg zou een andere indruk kunnen krijgen.

Bij deze beurs voor werkzoekenden heerste een XXL drukte. Naar belangstelling gemeten in ieder geval een succes. De beurs begon om 2 uur ‘s middags, maar kort erna kregen de mensen die buiten wachtten al het advies: ‘Kom om vier uur maar terug’.
“Wat een rij werklozen , toch een beetje jaren ’30 beeld in een modern jasje”, aldus een van de wachtenden, terwijl verkeersregelaars probeerden de drukte ordelijk te houden.

Het WerkgeversServicepunt (WSP) WerkLink organiseert deze beurs. WSP WerkLink, maakt als regio deel uit maakt van het WSP West-Brabant. WSP WerkLink bundelt binnen één loket de diensten en regelingen van:

  • 6 gemeenten uit de regio Dongemond (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem).
  • UWV
  • !GO voor mensenwerk
  • De Unie
  • rpA West-Brabant en RWB Regio West-Brabant

Eén aanspreekpunt voor alle personeelsvragen van werkgevers uit de regio Dongemond.
Het WerkgeversServicepunt West-Brabant bundelt haar diensten voor 16 gemeenten (Aalburg, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert) en 3 sociale werkbedrijven (ATEA, !GO voor mensenwerk en WVS-groep).

Een beurs als plek waar werkgevers met vacatures en werkzoekenden op een informele en laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen. De organisatie verstuurde 2000 uitnodigingen, waarbij een stevig aantal genodigden door het UWV verplicht waren om aanwezig te zijn.  En zo stonden ze al ver voor twee uur in een lange rij te wachten: jongeren, maar vooral veel ouderen. In totaal presenteerden tachtig bedrijven presenteerden zich tijdens de Banenbeurs XL met 210 vacatures. De opkomst is geschat op 600+ werkzoekenden.

Voorzitter Louis de Wit van de VOG heette de bedrijven welkom namens zijn organisatie en sprak hoopvol: “Ik hoop dat veel vacatures vanmiddag al kunnen worden ingevuld.”

Wat dat betreft lijkt het tij mee te zitten: de werkloosheid in Nederland is in augustus opnieuw gedaald, naar het laagste niveau sinds augustus 2012.
Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Het CBS telde vorige maand 521.000 werklozen. Dat is 5,8 procent van de beroepsbevolking, terwijl in juli nog 6 procent van de beroepsbevolking ongewenst geen betaalde baan had. De werkloosheid daalt vrijwel onafgebroken sinds februari 2014, toen een piek van 7,9 procent werd bereikt.

Bron: VOG Webredactie.