Raad geeft Groenlicht voor BIZ-Dombosch

Een BIZ (Bedrijven Investerings Zone) maakt het mogelijk om gezamenlijk te investeren in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving

De bedrijfsinvesteringszone is vooral voor camera’s in Raamsdonksveer.

waar alle ondernemers in de zone aan meebetalen. Op de website van de Stichting BIZ – Dombosch leest u wat de BIZ inhoudt, wie de personen zijn achter BIZ Dombosch en welke activiteiten BIZ Dombosch ontplooit.

De Geertruidenbergse politiek heeft donderdagavond groen licht gegeven voor de oprichting van de BIZ in Raamsdonksveer, de ondernemer is nu aan zet. Voor het stichtingsbestuur van de BIZ reden om gelijk de website in de lucht te brengen.

Draagvlakmeting
Het ondernemersfonds is desondanks geen feit. De gemeente staat erachter, maar in een draagvlakmeting moet nog blijken of genoeg bedrijven willen betalen voor camerabewaking. Van de ondernemers moet minstens de helft meedoen aan de meting. Een andere voorwaarde is dat twee derde voorstander is. Momenteel wordt de beveiliging gedaan door Alert Security, slechts een deel van de ondernemers draagt hieraan aan bij.

Oude schuld
Eerdere pogingen om een BIZ op te richten gingen de mist in.   Een heet hangijzer was eerder een claim van 77.000 euro van het oude stichtingsbestuur, al enige tijd geleden opgeheven. Een deel van de raad zag dit geld graag terug naar de gemeente gaan. Wethouder Bert van den Kieboom (Lokaal+) heeft met de stichting BIZ wel een afspraak gemaakt om deze oude schuld ‘moreel’ te compenseren. “Wij gaan kijken naar mensen die een uitkering hebben of loopbaanbegeleiding krijgen.  Tegen de stichting zeggen we: gij zult een aantal mensen daarvan in dienst nemen. Op deze manier wordt gedaan aan participatie voor mensen uit onze gemeente, mensen die dat nodig hebben.”

‘Hard hoofd’
Jan van Brummelen (Lokaal+) geeft aan voor een BIZ te zijn. “Zonder enige beperking.” Zorgen zijn er vanuit de PvdA. “Ik heb er nog steeds een hard hoofd in. Ik snap dat de BIZ goed is voor grote ondernemers die grote bedragen lappen voor cameratoezicht. Maar wat met de kleinere bedrijven, verhuurders en huurders?”

Bron: BN De Stem