A27 ontbreekt, maar ‘verbreding komt er’

In het regeerakkoord ontbreekt de verbreding van A27 en de Merwedebrug in het lijstje. ,,Er is geen enkele reden tot zorg’’, reageert B&W Werkendam.

De Merwedebrug waar de A27 overheen loopt wordt vervangen. © ANP

Op sociale media denken mensen dat de streek is vergeten. ,,Er is geen enkele reden tot zorg’’, reageert Annely Peskens, woordvoerder van het college van burgemeester en wethouders van Werkendam.

Gorcums wethouder Marcel Doodkorte sluit zich daarbij aan en licht toe: ,,De verbreding van de A27 is voor de regio een zo goed als gelopen koers; de budgetten liggen vast, het ontwerp-tracébesluit is genomen en nu worden antwoorden geformuleerd op de ingediende bezwaren.’’

Volgens de planning van Rijkswaterstaat – zoals nu bekend is – wordt het tracébesluit volgend jaar genomen. Dan kan in 2021 worden begonnen met de verbreding. ,,Nog vóór het zomerreces heeft de minister besloten onder meer de Merwedebrug te vervangen, in plaats van te hergebruiken. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de planning. In hoeverre precies wordt binnenkort duidelijk’’, aldus Doodkorte. ,,De verbreding komt er en wij kijken daarnaar uit.”

Bron: BN De Stem