‘2018: jaar van het ‘vliegende auto’ vliegveld in Drimmelen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester De Kok: ‘2018 is voor de gemeente Drimmelen een belangrijk jaar.”

burgemeester De Kok te zien op https://www.youtube.com/watch?v=yLeGNBt1pWQ

Niet veel burgemeesters in Nederland krijgen anno 2018 de kans om de bouw van een vliegveld in eigen gemeente aan te kondigen. Burgemeester Gert de Kok van de gemeente Drimmelen krijgt die kans wel. En maakte gebruik van zijn Nieuwjaarstoespraak om mee te delen dat zijn gemeente het komend jaar op zoek gaat naar terrein waar een landingsbaan voor vliegende auto’s kan komen. De nieuwjaarstoespraak is te zien op YouTube.

Burgemeester De Kok:” 2018 is voor de gemeente Drimmelen een belangrijk jaar. Niet alleen vanwege de gemeenteraadsverkiezingen. 2018 is voor de gemeente Drimmelen het jaar van de uitvoering. We gaan aan innovatie doen. Er komt een proef met zelfrijdend vervoer. En we gaan op zoek naar een landingsbaan voor vliegende auto’s”
De gemeente Drimmelen doet dat in overleg met de gemeente Geertruidenberg die met het bedrijf PAL-V in Raamsdonksveer de eerste Nederlandse producent van vliegende auto’s binnen de grenzen heeft.

Het Veerse bedrijf heeft een een start- en landingsbaan, van 200 meter nodig. Binnen de gemeente Geertruidenberg lukt dat niet., “Als je naar de plattegrond van onze gemeente kijkt, is dat niet haalbaar”, aldus wethouder Bert van den Kieboom. De voorkeur gaat wel uit naar en landingsbaan in de regio, vandaar de samenwerking met de ruim van buitengebied voorziene gemeente Drimmelen.

Bron: Youtube, Webredactie VOG