VOG Academie Opent met uitleg ‘Privacywet’

Bijeenkomst AVG – Privacywet. U kunt er een boete van 20 miljoen euro mee voorkomen! Het 1e wapenfeit van de VOG Academy.

Op 25 mei 2018 vervalt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens en gaat de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht in de hele EU. Alle Nederlandse verwerkers van persoonsgegevens moeten hieraan voldoen. U bent al een verwerker van persoonsgegevens als u over e-mailadressen of NAW-gegevens beschikt.

Nieuwe eisen
Als u bedrijfsmatig en geautomatiseerd persoonsgegevens verwerkt (namen, telefoonnummers, kentekens, kledingmaten, geboortedata, et cetera) – en welk bedrijf doet dat niet – moet u aan de eisen van de AVG voldoen. Waarom verwerkt u persoonlijke gegevens, hoe zijn deze beveiligd, waar slaat u de data op, wie heeft er toegang toe, hoe lang bewaart u data? Op al deze vragen moet u een antwoord hebben. Plus er moet een regeling zijn voor datalekken en de melding daarvan.

De AVG verplicht organisaties om persoonsgegevens rechtmatig te verwerken en om de verzameling en verwerking te beperken tot specifieke, duidelijk omschreven en gerechtvaardigde doeleinden. De AVG geeft individuen meer controle over hoe hun persoonsgegevens worden gebruikt, inclusief het recht op toegang tot hun persoonsgegevens, correctie en verwijdering hiervan. Organisaties hebben een verantwoordings- en transparantieplicht. Daarnaast moeten zij kunnen aantonen dat zij de AVG op de juiste manier naleven.

Kortom, u mag alleen die persoonsgegevens verzamelen waarvan u kunt verantwoorden dat u deze nodig hebt voor het doel dat u beoogt. Dat doel moet in lijn zijn met de activiteiten van uw onderneming. U mag met de nieuwe regels dus niet langer e-mailadressen van klanten verzamelen en hen aanbiedingen of nieuwsbrieven toezenden, tenzij dit op de juiste wijze is vastgelegd. De AVG kent bij overtreding forse boetes, tot 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet. Het is dus van groot belang hieraan te voldoen.

Geert de Haas
ESQ Advocaten

Daarom organiseert de VOG Academy in samenwerking met Geert de Haas van ESQ Advocaten op woensdag 28 maart 2018 vanaf 19.30 uur een gratis  bijeenkomst waarin u meer te weten komt over de AVG en de impact op uw organisatie. De inloop is vanaf 19:00 uur op locatie: Bibliotheek Theek 5 aan de Keizersdijk 30 te Raamsdonksveer

Komt u ook? Meldt u dan aan in verband met de catering. Klik hier.

Namens de VOG Academy,
Sabine van der Hulst

Geef een reactie (e-mailadres en naam verplicht)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s