4000m2 bouwmarkt op bedrijventerrein

De bouwmarkt, die is verhuisd van de Boterpolderlaan in het centrum van Raamsdonksveer naar het bedrijventerrein, betekent ‘de eerste legale detailhandelonderneming op Dombosch’, zoals directeur/eigenaar Sjaak de Roon het zegt.

Inmiddels heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten dat het eveneens geen bezwaar heeft tegen vestiging van nog twee meubelzaken. Naast de Praxis aan de Elftweg, verrijzen straks ook een Carpet Right en Leen Bakker. Een en ander past in het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan, waar detailhandel mogelijk gemaakt zou moeten worden in een strook aan weerszijden van de Maasdijk. “Heel spannend”, zegt De Roon, die de nieuwe winkel in deze onzekere tijden in eigen beheer liet bouwen. “We hadden eerst de kleinste Praxis van Nederland en nu hebben we de grootste bouwmarkt van de regio. Met een vloeroppervlak van ruim vierduizend vierkante meter zijn we twee├źnhalf keer zo groot als onze oude locatie.” Achter de schermen wordt al sinds 2002 gewerkt aan de verhuizing van de Praxis. De Roon: “Toen al gaf de gemeente aan dat ik op zoek moest naar een nieuwe plek. We mochten daar toen niet meer uitbreiden in verband met de Dongeburgh-nieuwbouw.”

Waar de nieuwe bouwmarkt zelf er piekfijn uitziet, deelt De Roon de zorgen van de politiek over het ontbreken van deugdelijke verkeerssignalen en belijning op de aanliggende rijpaden op Dombosch. Volgende week praat de gemeenteraad van Geertruidenberg over het initiatiefvoorstel van Keerpunt74 om een pakket verkeersmaatregelen ter beschikking te stellen om te proberen verdere ongelukken te voorkomen. Grootste zorg is het wildparkeren door vrachtwagens en het ontbreken van aparte fietspaden. De Praxis voorziet met 150 plaatsen in ieder geval zelf in de parkeerbehoefte van de klanten.

De Roon: “Ik hou mijn hart vast gezien het extra verkeer dat hier straks rijdt, zeker als er nog eens twee zaken bij komen. Er zijn nu twee bordjes met de tekst ‘overstekende fietsers’ gehangen, maar dat is natuurlijk veel te weinig. Ik vind het toch wel teleurstellend. Ik ben als sinds vorige zomer met de gemeente in gesprek, maar er is vooralsnog nul resultaat. Ik hoop niet dat er eerst ongelukken moeten plaatsvinden voor er iets gebeurt.”