750 scholieren naar techniekweek

De Stichting Onderwijs & Techniek Geertruidenberg (OTG) is het opnieuw gelukt om samen met lokale VOG-ondernemers en de brancheorganisatie SSPB (Praktijkopleidingen Bouwnijverheid) een activiteit te organiseren voor alle groepen 4, 5 en 6 van alle basisscholen uit Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

In een bedrijfshal op het industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer wordt door aannemers, een architect, schilder, een stucadoor, interieurbedrijf, steigerbouwer, dakbedekking- en installatiebedrijf en meer bedrijven een complete bouwplaats ingericht. Op de bouwplaats maken de kinderen kennis met alle facetten van een bouwproject, vanaf de bouwtekening tot uitvoerende bouwwerkzaamheden en bouwplaatsvoorzieningen.

Het is voor de kinderen net een schoolreisje: iedere klas wordt op school opgehaald en met de bus naar de bouwplaats gebracht. En die mogen ze natuurlijk pas betreden na dat iedereen een helm en bril heeft opgezet. Veiligheid is belangrijk! (Al heeft de organisatie natuurlijk voor een risicovrije bouwplaats gezorgd.) Ze worden door vakmensen uit de bouw ontvangen, worden uitgedaagd met een kennisquiz en gaan uiteindelijk onder begeleiding van een professioneel team van het SSPB ook zelf aan de slag in de werkplaats. Wat ze gaan maken houden we nog even geheim. Ze zullen het werkstuk trots thuis tonen… De Week van de Bouw start op maandag 12 november en duurt tot en met vrijdag 23 november.

De Stichting Onderwijs & Techniek Geertruidenberg (OTG) is een samenwerkingsverband van alle negen basisscholen uit Geertruidenberg, het Dongemond College, (70) bedrijven waar technische beroepen uitgeoefend worden verenigd in de VOG en de Gemeente Geertruidenberg (Onderwijs, Ondernemers en Overheid).