Aanbestedingen gemeente nu wel lokaal

Wie de berichtgeving eerder dit jaar en vorig jaar heeft gevolgd weet dat de gemeentelijke organisatie moeite had om bij aanbestedingen te komen tot samenwerking met lokale bedrijven. Formele verklaringen werden gegeven maar het bleef niet geheel begrijpelijk dat bijvoorbeeld een bedrijf van ver weg zich met de aircos bezig hield. Of dat er door een gemeentebestuurder getrakteerd werd met gebak uit Oosterhout.

Echter vandaag vond er een kort overleg plaats tussen de wethouder economische zaken + 2 ambtenaren en het VOG-bestuur. Dit betrof een korte toelichting op een uniek resultaat dat gemeente en VOG samen hebben behaald (waarover later deze week meer…….). Gemeld werd echter tevens dat men op het gemeentehuis bezig is met de 2e fase van het airco-project en dat dat nu wel door een lokale leverancier werd uitgevoerd. Ook werd ter gelegenheid van de felicitatie getrakteerd op lokaal gebak.

Als VOG berichten we zowel goed als slecht nieuws en zijn we constructief kritisch. Een compliment richting gemeente mag op basis van deze signalen dus niet achterwege blijven.