Adopteer een ijzeren zonnebloem

Speciaal voor de actie maken de lokaal bekende Staalmannen ijzeren zonnebloemen in drie hoogtes.

Om nog meer activiteiten voor de Zonnebloem – gasten mogelijk te kunnen maken, zijn de afdelingen Raamsdonk, Raamsdonksveer en Geertruidenberg de fondswerfactie ‘Adopteer een Zonnebloem’ in hun gemeente gestart. Op 28 maart jl. is in de zijtuin van het gemeentehuis in Raamsdonksveer het startsein gegeven.

Speciaal voor de actie maken de lokaal bekende Staalmannen ijzeren zonnebloemen in drie hoogtes. De kleinste ( 75 cm hoog)kost 35 euro en is vooral bedoeld voor de inwoners, die de actie willen ondersteunen. De zonnebloemen worden gelast op een ijzeren ‘bed’ en voorzien van een kaartje met de familienaam erop. Voor de plaatselijke winkeliers en bedrijven worden exemplaren van 1,35 m ( 100 euro) en 2,00 m hoog (150 euro) gemaakt. Op het kaartje komt het bedrijfslogo te staan. Na afloop van de actie – waarschijnlijk op het einde van het jaar – ontvangen de eigenaren de geadopteerde zonnebloem.

Dhr. J.Luteijn, waarnemend burgemeester en ambassadeur van de actie. Foto Jan van Vessem

Op donderdag 28 maart zijn de al geadopteerde zonnebloemen in de zijtuin van het gemeentehuis onthuld. De ca 30 geplaatste zonnebloemen vormen het begin van het ‘GROEIEND KUNSTWERK’. Eromheen worden echte zonnebloemen gezaaid. Om de actie wat breder te trekken, hebben alle kinderen uit de groepen 4 van de acht gemeentelijke basisscholen zaadjes gekregen. Die kunnen ze thuis zaaien om zo de groei te kunnen volgen.

Er liggen ook platen in de tuin van het parochiehuis in Raamsdonk en nabij de toegangspoort van de Geertruidskerk in Geertruidenberg. Daar zijn deze week ook de eerste geadopteerde zonnebloemen geplaatst. Zo kan er gekozen worden in welke kern de ijzeren zonnebloem wordt geplaatst. In meerdere kernen is uiteraard ook mogelijk. De gemeente Geertruidenberg geeft het goede voorbeeld door drie complete sets, in elke kern een kleine, middelgrote en een grote, te adopteren.

Voor verdere informatie:
Jan van Vessem, coördinator 06 – 57 98 23 52 of adopteereenzonnebloem@gmail.com.