Adriaanse draagt bij aan Bavo-project

Op 2 april startte het project Van basisschool naar voortgezet onderwijs (Bavo-project). Ongeveer 235 leerlingen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente Geertruidenberg doen hieraan mee. Het project loopt van 2 t/m 23 april.

Het project bereidt de schoolverlaters voor op de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een stap die gepaard gaat met vele veranderingen.

Op 9 en 10 april gaan de kinderen aan de slag met een verkeersveiligheidscircuit. Dit vindt plaats op het terrein van voetbalvereniging Good Luck. Tijdens dit evenement staat veilig fietsen centraal. De leerlingen binden onderling de strijd aan en er zijn voor iedere school leuke prijzen te winnen.

Aan het onderdeel verkeersveiligheid werd afgelopen jaren en ook dit jaar meegewerkt door Adriaanse Transport. Het bedrijf verzorgt bij regionale basisscholen (op verzoek) kostenloos dodehoekspiegelochtenden. Het kan namelijk van levensbelang zijn dat kinderen weten wat een beroepschauffeur wel en niet kan zien. Ook bij het Bavo-project wordt deze dodehoekspiegeluitleg middels een Adriaanse-truck met Adriaanse-chauffeur en Cliniclowns-trailer gedaan.