Afbouw De Werff ligt nog steeds stil

De bouw van appartementencomplex De Werff in Raamsdonksveer ligt nog steeds stil sinds het moment, vijf weken geleden, dat bouwbedrijf G. van Hemert failliet ging.

Destijds verklaarde Marjolein Oonk, curator in het faillissement dat er snel een oplossing zou komen voor de aanstaande bewoners van de 83 appartementen. Die oplossing zo volgens Oonk voortvloeien uit een overname van het failliete bedrijf of door een beroep op het waarborgfonds Wononingborg. Volgens een medewerker van Oonk hebben onderhandelingen op beide fronten nog niet geleid tot een oplossing.

Afgelopen vrijdag zijn ook drie andere BV’s die behoren tot het Van Hemert-concern failliet verklaard nadat ze ruim een week in surseance van betaling hadden verkeerd. Het gaat om G. van Hemert Onroerend Goed, Van Hemert Projectontwikkeling en Ton Stoops Beheer.

In het faillissement van de vier ondernemingen is nu ook een tweede curator benoemd, mr. Ruud Hermsen van het Tilburgse kantoor De Voort. Volgens Hermsen is nog wel geprobeerd om de drie bv’s in de lucht te houden na de val van het bouwbedrijf: “Maar dat is uiteindelijk niet gelukt.”