Afsluiting Stationsweg leidt tot file

Plotse verschijning stoplichten verrast automobilisten Geertruidenberg. Automobilisten in Geertruidenberg troffen gisterochtend namelijk tot hun verbazing stoplichten onderaan de Bergse burg.

Het zorgde de hele dag voor opstoppingen, zowel aan de Veerse als Bergse kant. De lichten, gisteren geplaatst, blijven ook volgende week nog staan. De gemeente heeft ze volgens een woordvoerster geplaatst vanwege een noodreparatie aan de Stationsweg. Een deel van de weg ter hoogte van de HOED is verzakt. ‘Een samenloop van omstandigheden, denken we. De inrit van bouwverkeer bij Dongeburgh ligt daar ook.’ Zwaar verkeer en een weg die toch al op reconstructie wacht, het is geen beste combinatie. De verkeerslichten moeten het verkeer vertragen om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen. Een rijstrook blijft tijdens de reparatie gesloten.

Mei 2006 was er ook een wegafsluiting op dezelfde weg en zijn oa de ondernemers vooraf geïnformeerd vanuit de gemeente en vervolgen ook via de VOG-site over deze afsluiting. Verkeersopstoppingen werden hierbij toen verwacht, doch door de informering vooraf over deze afsluiting was er sprake van vertraging binnen aanvaardbare proporties. Nu is sprake van eenzelfde afsluiting, doch in tegenstelling tot eerder is niemand vooraf over deze stoplichten geïnformeerd. Dit is jammer aangezien door deze informering een deel van de verkeersopstopping voorkomen had kunnen worden zoals ook reeds in mei 2006 aangetoond.

Het bestuur van ondernemersvereniging VOG heeft nu verzoek bij gemeente gedaan om deze wegafsluiting en toekomstige wegafsluitingen dusdanig te organiseren dat verkeersopstoppingen zoveel mogelijk voorkomen worden.