Alle banken failliet!

De meeste bankiers weten het wel, maar accepteren het nog niet: over vijf, hooguit tien jaar is hun baan verleden tijd. Ik schat dat zeker driekwart van alle bankmedewerkers dan in een andere branche werkt of werkloos thuis zit. Dit geldt ook voor accountants, winkeliers en uiteindelijk ook voor buschauffeurs. Kan uw beroep ook ‘weg-geautomatiseerd’ worden? Vast wel!

failliet1

Wanneer bent u voor het laatst vrijwillig een bankgebouw in gewandeld? Wanneer hebben uw kinderen voor het laatst een bankgebouw van binnen gezien? Waarschijnlijk is het antwoord op die laatste vraag: nog nooit! Alles kan toch online tegenwoordig?

Pay per phone
Binnenkort biedt een buitenlandse aanbieder aan om via de telefoon te betalen, te bankieren, leningen en hypotheken af te sluiten. Of misschien moet ik het nauwkeuriger omschrijven: via internet, waarbij uw telefoon het bankgebouw is. Goedkoper dan SNS, sneller dan Rabo, gemakkelijker dan ING en begrijpelijker dan ABN-AMRO (in willekeurige volgorde, overigens). Met andere woorden: de banken van nu worden dan geheel buitenspel gezet.

Ook accountants zullen een existentiële kaalslag ondergaan: voor het opmaken van een resultatenrekening en een balans heb ik straks een computerprogramma, dat automatisch de laatste wetgeving vanuit de overheid en de belastingdienst integreert. Boekhouders, accountants, bankiers – binnenkort een beroep van het verleden.

Steeds meer winkeliers sluiten hun deuren omdat de consument via internet koopt. Logisch, want binnen 24 uur is bezorgd wat u heeft besteld, zonder dat u daarvoor de deur uit hoefde. En als straks de zelfsturende bus wordt geïntroduceerd, kunnen de buschauffeurs ook inpakken.
Ik las laatst de opmerking dat rijbewijzen, dus ook rijschoolhouders en het CBR, binnen afzienbare tijd tot de verleden tijd behoren. Namelijk op het moment dat de overheid het u verbiedt om zelf te rijden: de computer is veiliger!

Disruptieve innovaties
De wereld verandert razendsnel! Hoe verandert uw bedrijf mee? Heeft u een beeld van de bedreigingen die op u afkomen? Of beter nog: heeft u een oplossing voor deze vraagstukken, zodat bedreigingen plotseling kansen worden? Ik zeg meestal: disruptive innovations = veranderingen maal verdienmodel. Een nadenkertje voor ondernemende types!

De postzegel is weer duurder geworden. Waarom? Omdat u meer communiceert via internet dan via papier. Noem het de stuiptrekkingen van Post NL en haar bodes. Binnenkort is het aantal verstuurde enveloppen zo klein, dat ze gewoon als pakketje worden beschouwd en dus kan de postbezorger voor altijd zijn fiets en fietstassen in de wilgen hangen. Uitgerangeerd door Whatsapp!

Heeft u nog vaste telefonie? Een papieren krant? Televisie via de kabel?

Werkt u nog van 9 tot 5, van maandag tot vrijdag, met 24 vakantiedagen per jaar?

Binnenkort niet meer!

Gaaf hé?!

Bron: Telegraaf.nl