Arjan van Dijk overgenomen

Het Utrechtse Jaarbeurs Catering Services heeft een meerderheidsbelang genomen in de Oosterhoutse Arjan van Dijk Groep. Het Oosterhoutse bedrijf, een evenementenorganisator en cateringservice, behoudt wel zijn eigen naam, identiteit en directie. Dat stelt Roland Ernst, één van de twee directeuren.

Volgens Ernst blijft ook de werkgelegenheid bij zijn bedrijf volledig gewaarborgd. De Arjan van Dijk Groep heeft op dit moment zo’n 250 medewerkers in dienst en werkt daarnaast met nog zo’n driehonderd oproepkrachten. Ernst sluit zelfs een toekomstige uitbreiding van het personeelsbestand niet uit.

“De deal met Jaarbeurs Catering Services heeft voor ons beiden voordelen”, zegt Ernst. “De Jaarbeurs wil graag landelijke dekking op de cateringmarkt met regionale labels, en wij vergroten ons werkterrein.” Nu de Arjan van Dijk Groep als dochterbedrijf van Jaarbeurs Catering Services gaat werken, kan het bedrijf een deel van de markt betreden dat tot nog toe gesloten bleef. “Voorheen mochten wij bijvoorbeeld niet de catering verzorgen voor evenementen in de Jaarbeurs in Utrecht. Nu we onder de Jaarbeurs vallen, kunnen we dat wel. Dat betekent dat een flinke nieuwe markt voor ons open gaat.” In de Utrechtse Jaarbeurs, met een grondoppervlakte van honderdduizend vierkante meter, worden jaarlijks tegen de honderd beurzen en evenementen gehouden. Het gebouw trok vorig jaar ruim 2,7 miljoen bezoekers. De Arjan van Dijk Groep profiteert nu al van de nieuwe situatie, meldt Ernst. “Zo hebben we bijvoorbeeld opdracht gekregen het decor en de styling te verzorgen voor delen van de Vakantiebeurs 2009, die in januari in de Jaarbeurs wordt gehouden. We verwachten zeker op het gebied van decor en styling meer uitdagingen.”

Evenementenorganisatie vormt de kernactiviteit van de Arjan van Dijk groep, al heeft de cateringafdeling van het bedrijf inmiddels ook een goede reputatie opgebouwd. “We hebben eind oktober zelfs een prijs gewonnen voor de beste partycateraar van Nederland. Het is een dynamisch en goed jaar voor ons geweest.”