Atex wint prestigieuze innovatieprijs

AtexLicht uit Raamsdonksveer – het bedrijf van VOG-bestuurslid Louis de Wit – is de winnaar geworden van de Prijs Creatief Ondernemerschap 2009.

Deze prestigieuze prijs werd voor de tweede maal uitgereikt tijdens de drukbezochte eindejaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel op maandag 14 december in het Chassé Theater te Breda. Directeur Louis de Wit ontving uit handen van KvK-voorzitter Chris Rutten een beeld met de toepasselijke naam ‘Dwaallichten’, van de Bredase kunstenares Tia van Dijke.

De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop het bedrijf zichzelf iedere keer opnieuw uitvindt: “Het bedrijf is constant bezig met de toekomst en om de zoveel tijd beginnen ze weer helemaal van voren af aan”. Ook was de jury vol lof over de borging van kennis in een intern informatiesysteem dat uiteindelijk een databank moet worden voor architecten en ontwerpers: “Allemaal voorbeelden van innovaties die zitten gebakken in de organisatie”. Ook de aandacht van het bedrijf voor duurzaamheid en de sociale betrokkenheid bij haar omgeving werden als belangrijke pluspunten benoemd.