Bakker Van der Westen doet ur un scheutje bovenop

Dit zijn de origineelste carnavalsbaksels:

Gebakje voor “de grootten”, onder de 18 geen alcohol!

Tussen het hossen en dweilen door moeten er tijdens de carnavalsdagen natuurlijk ook de nodige versnaperingen genuttigd worden. De energie moet érgens vandaan komen. Bakkerijen in West-Brabant spelen slim in op de behoeftes van leutvierders en bakken massaal lekkernijen met alcoholische en andere carnavaleske ingrediënten.

Bakkerij Van Der Westen uit Raamsdonk en Raamsdonksveer brengt een ode aan misschien wel de meest gedronken likeur tijdens carnaval: Schrobbelèr en gebruikt het als hoofdingrediënt voor een zoet gebakje.

Bakkerij Nagelkerke in Fijnaart speelt in op de nieuwste carnavalskraker van Huub Hangop en verkoopt een broodje Ham&Eggs (of hèmmal nèks?)

Ook Het Backhuys met vestigingen in Steenbergen en Dinteloord geeft de zoete bollen een alcoholische twist met een flinke scheut uit de bruine fles.

Het chocoatelier in Oudenbosch heeft een wel heel lieve lekkernij in de etalage liggen. Eigenlijk bedoeld voor Valentijn, dat daags na carnaval is, maar het roze ingrediënt maakt het ook erg geschikt voor het zottenfeest dit weekend.

Bakkerij Hans Vermeer in Alphen bakte speciaal voor prins Soojke d’n Irste een Soojke Vlaai met daarin de het Soojke, het gelegenheidsdrankje van de prins, verwerkt.

Ook Boswandeling is een veel genuttigd goedje. Van Disseldorp, De Echte Bakker in Etten-Leur maakt speciaal voor de leutige dagen een Boswandeling Roombroodje. Om zo uit het vuistje op te eten.

Bron: BN De Stem