Bedrijventerrein om te wandelen?

Vul de lege plekken bij de Pontonnier en op Dombosch op, maar stop met plannen maken voor industrie op de Heulweg. Met die oproep gaf nestor Joop Heesters (Keerpunt 74) tijdens de raadsvergadering in Geertruidenberg de voorzet voor een discussie tijdens de behandeling van het bestemmingsplan Gasthuiswaard.

Vanuit de raad kwam de vraag hoe vol de bestaande bedrijventerreinen eigenlijk zijn. Het verbaasde Heesters dat de Heulweg wordt opgevoerd als mogelijke vestigingslocatie. Volgens Heesters staat tien procent van Dombosch nog leeg. En: “75 Procent van de inwoners werkt buiten deze gemeente. Er bestaat ook nog zoiets als leefbaarheid. Op de Heulweg is het mooi wandelen. We moeten in deze gemeente ook nog kunnen leven.” Jan van Oort (GroenLinks) en Mirjam de Groot van de PvdA ondersteunden zijn hartenkreet.

Wethouder Wim Quirijnen gaf als motivatie dat de provincie het Heulgebied als zoekgebied voor bedrijven heeft aangewezen. Heesters: “De provincie kan zoveel zeggen. Straks zeggen ze: zet de centrale van Essent maar op de Markt.”