Beroepenmarkt op bs de Biekorf

Enkele VOG-ondernemers leverden afgelopen week hun medewerking aan een beroepenmarkt op basisschool de Biekorf in Geertruidenberg.

De beroepenmarkt is een oriëntatie voor de groepen 7 & 8 om hun interesse te wekken voor enkele beroepen van slager, tot hovenier en van metaalbewerker tot computerreparateur. Dinsdag 22 maart konden de groepen 7(42 kinderen) en 8 (29 kinderen) een kijkje nemen op de beroepenmarkt.

Het doel van de beroepenmarkt is dat de kinderen kennismaken met de grote diversiteit aan technische beroepen. Ze krijgen een lijst met technische beroepen (hieraan zijn sites gekoppeld), waaruit ze een beroep kiezen dat hij/zij interessant vindt. De leerling neemt contact op met desbetreffende bedrijf (de school belt natuurlijk eerst van te voren) of ze gaan op zoek naar iemand in een beroep wanneer dat niet op de lijst staat. Men kan het een beetje zien als het project dat in oktober gehouden wordt ‘van vakwerk tot meesterwerk’ alleen gaan de kinderen geen meesterwerk maken, maar weten ze aan het einde van het thema (6 weken) zich via een eigen beroepenmarkt het beroep naar keuze te vertegenwoordigen en zich als kleine professional aan ouders, leerkrachten, familie, de echte professionals te presenteren.